Chyba każdy z nas lubi sobie zjeść popularnego chińczyka. Jak wiemy taka przyjemność jednak nie jest za bardzo zdrowa. Dziś dam Wam alternatywę do czegoś takiego, zdrowe a i smakuje nawet ciut lepiej :)
Co będzie nam potrzebne ?
- wołowina udziec 600g
- makaron z brązowego ryżu 150g
- połowa papryki
- chilli lub inna ostra papryka, zależy jak kto lubi
- marchewka
- kilka różyczek brokuł
- zielona część pora
- czosnek
- bulion wołowy 1/4 kostki
- PAM
Przygotowanie
Wołowinę, paprykę i marchewkę kroimy w wąskie i cienkie paski. Por kroimy w krążki, chilli drobno siekamy ( lub dodajemy w proszku). Na mocno rozgrzanej patelni, spryskanej PAMem podsmażamy wołowinę, gdy się zrumieni z każdej ze stron dorzucamy warzywa i dusimy do ich chrupkości. Dodajemy przeciśnięty lub posiekany czosnek, dbamy by nie uciekała nam odparowująca woda, bo to w niej zrobi nam się fajny sos własny. W międzyczasie w garnku przygotowujemy makaron na 1/4 kostki bulionowej wg przepisu z opakowania, odcedzamy i dodajemy do naszego dania. Wszystko mieszamy polewając sosem ( np czosnkowym ze strony ) Tym sposobem mamy zdrowego chińczyka dla nawet 3 osób :)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Jak widać po prawej stronie strony dodałem przycisk Paypal " Podaruj darowiznę " Jeżeli Ci pomogłem, przepis Ci zasmakował, dowiedziałaś się czegoś nowego -> chętnie przyjmę "napiwek" :D
Pozdrawiam!
Noo, i to się nazywa zdrowe jedzonko!
OdpowiedzUsuńZapraszam Cię do mojego spisu blogów o odchudzaniu :)
OdpowiedzUsuńwww.spis-blogow-odchudzanie.blogspot.com